Menni vagy nem menni, régóta nem kérdés. Ugyanis nincs választási lehetőség. Iskolába, munkahelyre, orvoshoz, piacra, családlátogatóba mindenki jár és ez teljesen független attól, hogy munkanapra, szabadnapra, munkaszüneti napra esik éppen. Így vannak ezzel a közel 300 fős Mártonszálláson (Lakhandiban) is. Igaz egy picit messze esik a városközponttól - cirka 8-10 km - de hát mégis csak bajaiak, mondják a „központban”.

Iskolába, munkahelyre, orvoshoz, piacra, családlátogatóba akár milyen hihetetlen, ők is járnak. Mindezek mellett fizetik a helyi adókat, szolgáltatói díjakat és próbálnak a „bajai társadalomnak” hasznos tagjaivá válni, bekapcsolódva a város sport-, kulturális- és közéletébe. Csakhogy ez mostanság igen nehezen fog menni. Ritkítják a buszok menetrendjét, mert a kormány elvesz, megszorít, sarcol és néha, ha úgy gondolja, ráront a nemzetére, - hallik városunk „központjából”. Gondolkodjunk! Csupán annyit kellene tenni, hogy a város vezetői a helyi tömegközlekedést, mint az egyik legfontosabb szolgáltatást, kapcsolatot a várossal, a külterületen élők számára biztosítsák, még ha az többletforrást is igényel.

Akkor el lehet mondani, hogy felelősen, a baja-mártonszállásiak érdekeit is szem előtt tartva, javaslataikat meghallva döntenek, választanak nekik menetrendet… …És lehet, hogy elfogadóbbak lesznek az általuk is „finanszírozott” 14 milliós főtéri szökőkúttal, az alsó hangon is minimum 30 millióba kerülő Legbajaibb Tv-vel, és nem utolsó sorban a 70 millió forinttal támogatott Bajamarketing Kft. programjaival.

Kajtár József

A cikk a Bajai Tükör c. újsában jelent meg 2009.01.30-án.
http://www.bajaitukor.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://beketer.blog.hu/api/trackback/id/tr32915597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása